Gå til hovedinnhold

Liv Monica Stubholt er valgt inn i styret hos Gigante Salmon AS

17/12/2021

Stubholt er partner i Advokatfirmaet Selmer AS og leder firmaets bærekraftsgruppe.

Liv Monica Stubholt (Foto: Jannike Holtedahl)

Stubholt er partner i Advokatfirmaet Selmer AS og leder firmaets bærekraftsgruppe.

Hun har også vært næringslivsleder i flere selskaper i Aker, herunder konserndirektør i offshoreverftet Kværner ASA og konsernsjef i hvitfiskselskapet Aker Seafoods ASA, samt innehatt styreverv i flere børsnoterte selskaper.

Stubholt har jobbet med bærekraft og næringslivets samfunnsansvar fra ulike innfallsvinkler i 15 år, og gleder seg til å bidra med bredden av sin juridiske og strategiske kompetanse i Gigante Salmon:

– Det er spennende å bli med i Gigante Salmon i den fasen selskapet er i nå. Oppdrettsnæringen står overfor utfordringer som vil bringe mer aktivitet både lenger ut i havet og på land.  Det er særlig interessant å være med på utbyggingen av oppdrettsanlegget i Rødøy som blir det første i sitt slag og å følge selskapet videre i driftsfase og nye prosjekter, sier Stubholt.

Hun har vist et stort engasjement for sjømatnæringen gjennom mer enn 20 år både som advokat og som tidligere næringslivsleder og politiker.

I 2005-2007 var hun statssekretær i Utenriksdepartementet og senere i Olje- og energidepartementet og med ansvar for nordområdene i begge departement. Dette styrket hennes engasjement for folk og næringsliv i nord, og da spesielt for virksomheter basert på naturressurser som sjømat og energi.

Styreleder Eirik Sørgård er svært glad for å få en ressurs som Liv Monica Stubholt inn i styret:

– Hun vil bidra på mange områder, men jeg vil spesielt trekke frem hennes engasjement for helse, miljø og fiskevelferd. Dette fokuset er viktig for oss og Liv Monica kommer til å hjelpe oss å holde fokus og systematisere denne innsatsen.

Sørgård er spesielt glad for å få inn hennes fagkompetanse på bærekraft og ESG:

– Vi ønsker å sette bærekraft høyt i alt vi gjør, og da er det svært gledelig å få en kapasitet som Liv Monica Stubholt med på laget, sier han.

Styret i Gigante Salmon består foruten Liv Monica Stubholt av styreleder Eirik Sørgård, Kjell Lorentsen og Kristin Ingebrigtsen.

Gigante Salmon AS jobber med landbasert lakseoppdrett, og det heleide datterselskapet Gigante Salmon Rødøy AS bygger nå et landbasert oppdrettsanlegg i Rødøy kommune på Helgeland.

Gigante Salmon Rødøy AS har tillatelse til å produsere 13.731 MTB, og produksjonen er planlagt startet andre halvdel av 2023.

 

Aktuelt

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.