Gå til hovedinnhold

Gigante Salmon har valgt flåte fra Endúr Sjøsterk

27/01/2022

  Endúr Sjøsterk skal levere bo- og arbeidsflåte til anlegget på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune. 

Daglig leder Mons-Ove Hauge (t.v.) i Endúr Sjøsterk tok turen til Bodø for å signere kontrakten med Gigante Salmons styreleder Eirik Sørgård.

 – Vi er veldig fornøyde med valget av Endúr Sjøsterk AS som flåteleverandør. Signeringen av denne kontrakten er en viktig milepæl for prosjektet og selskapet. Størrelsen på kontrakten er i tråd med budsjett, og leveringen av flåten i mai 2023 er i henhold til framdriftsplanen vår, sier Helge E. W. Albertsen, CEO i Gigante Salmon AS.

Gigante Salmon har valgt en flåteløsning fra Endúr Sjøsterk som er 17×34 meter stor. Flåten vil plasseres ved kai, på vestsiden av Lille Indre Rosøy, og være bolig- og arbeidsbase. Lagringskapasiteten i flåten er 600 tonn fôr, og den vil leveres innen 30. mai 2023.

Å velge oppdrettsflåte fra Endúr Sjøsterk er i tråd med Gigante Salmons strategi, som er å benytte velkjent og prøvd teknologi fra klassisk lakseoppdrett sammen med nye løsninger for en framtidsrettet havbruksløsning.

Fôrflåtene fra Endúr Sjøsterk skreddersys til hver enkelt kunde. I Gigante-konsernet er det tidligere kjøpt to oppdrettsflåter fra Endúr Sjøsterk, og erfaringene er gode. Gigante Salmon vil følge byggingen av flåten tett for å ivareta våre interesser spesielt på helse, miljø, sikkerhet, kvalitet, framdrift og kostnad.

For Gigante Salmon har det vært viktig å velge en løsning som gir gode arbeids- og boforhold for de ansatte, samt god lagringskapasitet for fiskefôr.
Gjennom investeringen i oppdrettsflåten er også teknologien for lagring og distribusjon av fôr kommet på plass i prosjektet, samt fôringsanlegg.

– Flåten er selve operasjonssentralen i oppdrettsanlegget, og det er gledelig å ha denne kontrakten på plass. Det er en avgjørende forutsetning for driften av anlegget, sier Albertsen.

Aktuelt

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.