Gå til hovedinnhold

Vi er blitt med i Bodøregionens utviklingsselskap

28/07/2022

Gigante Salmon har gått inn som medeier i Bodøregionens Utviklingsselskap (BRUS), som nå består av 42 bedrifter.

F.v. Elnar Remi Holmen (BRUS), Helge E. W. Albertsen (Gigante Salmon) og Kristin Haugen (BRUS). (Foto: BRUS)

– Vi blir med i BRUS fordi de gjør en viktig jobb i regionen vår, og bidrar sterkt til utvikling. Vi har samarbeidet godt tidligere, men ønsker å knytte sterkere bånd og bidra til utviklingsarbeidet i felleskap, sier Helge E. W. Albertsen, CEO i Gigante Salmon.

Høsten 2021 lagde BRUS en ringvirkningsanalyse for sysselsetting som følge av vår etablering i Rødøy. Analysen viser at det direkte og indirekte skapes 90 årsverk i Rødøy og ellers i Nordland som en direkte følge av vår etablering.

– Gigante Salmon representerer fantastiske muligheter for bærekraftig vekst og verdiskaping i Bodøregionen og landsdelen innen havbruksnæringen. Vi vil gjøre vår jobb, i å legge til rette for denne utviklingen, slik at de og havbruksnæringen kan skape enda flere arbeidsplasser lokalt, nært der lokalitetene etableres, sier prosjektleder i BRUS, Kristin Haugen.
I BRUS samles bedrifter som ønsker å bidra i utviklingen av regionene ved å skape flere lønnsomme arbeidsplasser og samarbeide med den lokale politikken i dette arbeidet.

Elnar Remi Holmen, som er administrerende direktør i BRUS, er glad for å få Gigante Salmon med på laget:

– Vi er kjempestolte over å ha fått Gigante Salmon med på laget. Det er et selskap som bidrar til stor verdiskaping i regionen vår.

Selskapene som utgjør BRUS omsatte i 2018 for ca 28 milliarder kroner, sysselsatte ca 6000 personer i regionen hvorav 175 lærlinger, og bidro med over 3 milliarder kroner i selskapsskatt til fellesskapet. Til sammen betalte selskapene i 2018 ca 5 milliarder kroner i lønn, som igjen bidrar til storsamfunnet.

 

Les mer om BRUS. 

Aktuelt

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.