Gå til hovedinnhold

Vi har valgt Skretting som vår fôrleverandør

17/10/2022

Gigante Salmon og Skretting har inngått en strategisk samarbeidsavtale med 3 års varighet.

Vår CEO Helge E. W. Albertsen trekker fram våre felles verdier:

– Skretting har gjennom lang tid hatt et veldig høyt fokus på bærekraft og fiskehelse, som også er det vi er aller mest opptatt av, sier Albertsen.

Han viser til Skrettings mangeårige satsing på forskning og utvikling som svært viktig for Gigante Salmon. Ved siden av selve fôret bidrar Skretting også med sine team innen fiskehelse, bærekraft, slamhåndtering og fôringsteknologi.

Bilde av Helge E. W. Albertsen

– Dette er viktig for oss. Ingen oppdrettsanlegg på land er helt like, alle har ulike behov. Skretting blir en god partner på fiskefôr av beste kvalitet, men de blir også en viktig samarbeidspartner på fiskehelse og bærekraft, sier Helge E. W. Albertsen.

Skretting har en lang og stolt historie på mer enn 100 år, fra etableringen av Stavanger Landbruksforretning. I 1914 kom familien Skretting inn, og på 1960-tallet begynte de å produsere tørrfôr til fisk. Fra og med 1990 er selskapet utelukkende leverandør til havbruksnæringen.

Selskapet har gjennom flere tiår hatt en særlig sterk posisjon innen settefisk. At de nå satser på fôr til landbasert matfiskproduksjon er en naturlig videreutvikling:

Bilde av Truls Jakob Dahl, kommersiell direktør for landbasert oppdrett, Skretting

– Vi er veldig fornøyde og stolte over å inngå en langsiktig samarbeidsavtale med Gigante Salmon Rødøy, sier Truls Jakob Dahl, kommersiell direktør for landbasert oppdrett i Skretting.

Avtalen mellom Gigante Salmon og Skretting har en varighet på 3 år, med evaluering underveis.

Når vi setter ut den første smolten i anlegget neste høst er det altså fiskefôr fra Skretting som står på menyen!

Aktuelt

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.