Gå til hovedinnhold

Rødøy

I Gigante har vi vært lakseoppdrettere siden 1988. I anlegget på Lille Indre Rosøy har vi brukt vår kompetanse og erfaring til å utvikle en landbasert løsning som er arealeffektiv, miljøvennlig, og gir de beste forholdene for laksen.

Rødøy kommune ligger på Helgeland i Nordland, rett nord for polarsirkelen. Kommunen har 1.213 innbyggere (2020) spredt på fastlandet og flere øyer. Kommunen grenser mot Meløy i nord, Lurøy i sør og Rana i øst.

Vår lokalitet Lille Indre Rosøy ligger nordøst av selve Rødøya, hvor det kjente fjellet Rødøyløva ligger.

Rødøy har vært en havbrukskommune i flere tiår, og har mange sjølokaliteter innenfor kommunegrensen. Det er også settefiskanlegg i kommunen, i Reppen i Tjongsfjord.

Gigante Salmon Rødøy blir det første landbaserte matfiskanlegget i kommunen.

Smolt fra Helgeland

Gigante Salmon har avtale om kjøp av smolt fra Grytåga Settefisk AS. Anlegget er kjent for smolt av god kvalitet, og ligger i Halsfjorden i Vefsn kommune på Helgeland.

Slakteriet som vi har skrevet avtale med er Salten N950, som ligger på Sør-Arnøy i Gildeskål kommune. Salten N950 er et velrenommert lakseslakteri som i 2021 åpner et helt nytt, ombygd anlegg med en kapasitet på opp mot 100.000 tonn per år.

Fra sjø til land

Gigante Salmon Rødøy bygges som et gjennomstrømmingsanlegg. Det etableres tre bassenger på Lille Indre Rosøy, som innredes som lengdestrømskar. Produksjonen utnytter kunnskapen og erfaringen Gigante har fra konvensjonell, sjøbasert merddrift og bringer sammen det beste fra hav og land.

Produksjonskapasiteten i anlegget er 20.000 tonn, tilsvarende 17,7 tradisjonelle produksjonstillatelser for laks i sjø.

Gigante Salmon vil ha 15 ansatte.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.