Verdens befolkning etterspør i stadig større grad proteiner som er produsert på bærekraftig vis. Vårt oppdrettsanlegg på Lille Indre Rosøy er arealeffektivt samtidig som fiskens velferd har vært det viktigste kriteriet i designvalget. Utslippene tas hånd om, og ressursene sluses tilbake i en sirkulær økonomi.
I Gigante Salmon har vi valgt ut tre bærekraftsmål som spesielt styrende for virksomheten vår:
8. Anstendig arbeid og økonomisk vekst
Selskapet skal på bærekraftig vis produsere mat av høy kvalitet samtidig som skaper trygge, gode arbeidsplasser utviklet i et kreativt og innovativt miljø.
Vår arbeidsplass har diversitet, og sosialt- og økonomisk bærekraftige arbeids- og lønnsvilkår.
12. Ansvarlig forbruk og produksjon
Vi tar ansvar i vår produksjon. Våre biprodukter, f.eks. fiskens feces og fôrspill, skal samles opp og inngå i ny produksjon. Vi skal ikke sette større fotavtrykk enn nødvendig i vår matproduksjon.
Vi ønsker å bidra til utvikling av nye fôrråvarer for å sikre en mer bærekraftig produksjon av fiskefôr.
14. Livet i havet
Vår virksomhet ikke påvirke livet i havet i negativ retning.
Vi har gjennomført miljøundersøkelser av områdene rundt anlegget, og skal fortsatt overvåke vår påvirkning for å sikre at vår produksjon ikke skader omgivelsene.