Gå til hovedinnhold

Bærekraft

All proteinproduksjon setter spor, enten den skjer på land eller i havet. I Gigante Salmon jobber vi kontinuerlig med å forbedre oss slik at vår produksjon setter så små fotavtrykk som mulig.

Verdens befolkning etterspør i stadig større grad proteiner som er produsert på bærekraftig vis. Vårt oppdrettsanlegg på Lille Indre Rosøy er arealeffektivt samtidig som fiskens velferd har vært det viktigste kriteriet i designvalget. Utslippene tas hånd om, og ressursene sluses tilbake i en sirkulær økonomi.

I Gigante Salmon har vi valgt ut tre bærekraftsmål som spesielt styrende for virksomheten vår:

8. Anstendig arbeid og økonomisk vekst

Selskapet skal på bærekraftig vis produsere mat av høy kvalitet samtidig som skaper trygge, gode arbeidsplasser utviklet i et kreativt og innovativt miljø.

Vår arbeidsplass har diversitet, og sosialt- og økonomisk bærekraftige arbeids- og lønnsvilkår.

12. Ansvarlig forbruk og produksjon

Vi tar ansvar i vår produksjon. Våre biprodukter, f.eks. fiskens feces og fôrspill, skal samles opp og inngå i ny produksjon. Vi skal ikke sette større fotavtrykk enn nødvendig i vår matproduksjon.

Vi ønsker å bidra til utvikling av nye fôrråvarer for å sikre en mer bærekraftig produksjon av fiskefôr.

14. Livet i havet

Vår virksomhet ikke påvirke livet i havet i negativ retning.

Vi har gjennomført miljøundersøkelser av områdene rundt anlegget, og skal fortsatt overvåke vår påvirkning for å sikre at vår produksjon ikke skader omgivelsene.

 

 

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.