Gå til hovedinnhold

GIGANTE SALMON AS: Publisering av kvartalsrapport Q4 2022 – i rute til produksjonsstart i september 2023

14/02/2023

GIGANTE SALMON AS: Publisering av kvartalsrapport Q4 2022 – i rute til produksjonsstart i september 2023

Bodø, Norge, 14. februar 2023.

 

Hovedpunkter fra Q4 2022:

  • Grunnarbeidene har pågått gjennom hele perioden, og er nå ferdige for produksjonsbasseng 3. Sprengningsarbeider for hele anlegget vil være ferdig i løpet av februar 2023.
  • Gjennomførte anskaffelser og inngåtte avtaler: Skretting, Xylem, Infrakon.
  • Søknadsprosess for etablering av mindre sjøfylling for plassering av stigerør vest av Lille Indre Rosøy.
  • Vår smoltpartner Grytåga Settefisk AS, har startet produksjonen av den første fisken som skal settes ut i anlegget vårt.
  • Inngåtte avtaler så langt i 2023: Lovund Bedrifts Service for levering av betong. Nordkontakt og Elektro for en totalløsning på elektro, automasjon, instrumentering, IKT-/telekommunikasjon og kraftdistribusjon.

I rute til produksjonsstart i september:

Prosjektet følger framdriftsplan mot oppstart av første produksjonsbasseng i september. I tråd med framdriftsplanen er det kun produksjonsbasseng 3 som skal være klart til oppstart høsten 2023. I tillegg vil grunnarbeidene i produksjonsbassengene 1 og 2 være ferdig med en stor del felles infrastruktur, (flåte, slamanlegg, m.m.) Dette gir oss erfaringer på teknologiske valg og tilhørende kostnader som vil være verdifulle før ferdigstilling av de to øvrige produksjonsbassengene mot sommeren 2024.

Gigante Salmon Rødøy AS har bestilt 1,1 millioner smolt for levering i september 2023. Smolten er nå under produksjon hos vår smoltpartner Grytåga Settefisk AS.

Finansiell gjennomgang:

Da konsernet fortsatt er i en utbyggingsfase, ble salgsinntektene i fjerde kvartal tilsvarende fjoråret på 0 MNOK. Driftsresultatet i perioden ble -1,2 MNOK.

– Gigante Salmon er i en sterk, finansiell posisjon, med innvilget langsiktig finansiering både for utbyggings- og driftsfase, inkludert en arbeidskapital for oppbygging av biomasse på 140 MNOK. Vi er tilfredse med at investeringen og framdriften i Gigante Salmon Rødøy går i henhold til planen, og gleder oss til første utsett av smolt i september, sier CFO Rune Johansen.

Oppmerksomheten er nå rettet mot de siste detaljene i prosjekteringsarbeidet.

I forbindelse med publiseringen av 4. kvartal 2022, inviterer Gigante Salmon til en presentasjon klokken 10:00. Presentasjonen holdes av daglig leder Helge E. W. Albertsen og finansdirektør Rune Johansen. Under presentasjonen vil det være mulig å sende inn spørsmål som vil bli lest opp og besvart på webinaret.

Lenke til webinaret: https://gigantesalmon.no/investor/websendinger/#/gigante-salmon/quarterly-earning-reports-2022/1e75hdql

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Helge E. W. Albertsen, CEO
Telefon: +47 480 47 613
Epost: helge@gigantesalmon.no

Rune Johansen, CFO
Telefon: +47 988 44 724
Epost: rune@gigantesalmon.no

Rapporten for fjerde kvartal 2022 er vedlagt denne børsmeldingen og publisert på selskapets hjemmeside: https://gigantesalmon.no/investor/rapporter-og-presentasjoner/

Om Gigante Salmon:
Gigante Salmon er et landbasert lakseoppdrettsselskap med sitt første produksjonsanlegg under bygging på Lille Indre Rosøya i Rødøy i Norge. Selskapets akvakulturkonsept er basert på et gjennomstrømningssystem som kombinerer fordelene fra både konvensjonell og landbasert akvakultur, og eliminerer utfordringer knyttet til konvensjonelt sjøbasert oppdrett, dvs. lus og rømning, samtidig som dødelighet, utslipp, fôrsvinn og belastning på nærmiljøet reduseres.

Se www.gigantesalmon.no for mer informasjon om selskapet.

Kvartalsrapport_Q4_2022_GIGA

Børsmeldinger

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.