Gå til hovedinnhold

Gigante Salmon velger fiskefôr fra Skretting

17/10/2022

Bodø, 17.10.22:

Skretting blir en strategisk samarbeidspartner for Gigante Salmon, selskapene har inngått en avtale på 3 år.

– Skretting har over lang tid hatt et veldig høyt fokus på bærekraft og fiskehelse, som også er det vi er aller mest opptatt av, sier CEO Helge E. W. Albertsen i Gigante Salmon. Albertsen legger til at selskapene har de samme verdiene i sitt arbeid, og trekker spesielt fram Skrettings mangeårige satsing på forskning og utvikling som svært viktig for Gigante Salmon.

Ved siden av selve fôret bidrar Skretting også med sine team innen fiskehelse, bærekraft, slamhåndtering og fôringsteknologi.

– Dette er viktig for oss. Ingen oppdrettsanlegg på land er helt like. Hvert anlegg har ulike behov, og Skretting har det som skal til for å dekke vårt behov både for fiskefôr av beste kvalitet, men de blir også en viktig samarbeidspartner på fiskehelse og bærekraft, sier Albertsen.

Skretting har laget fôr til oppdrettslaks og -ørret siden 1960-tallet, og har hatt en særlig sterk posisjon innen settefisk. At selskapet nå satser på fôr til landbasert matfiskproduksjon er en naturlig videreutvikling.

– Vi er veldig fornøyde og stolte over å inngå en langsiktig samarbeidsavtale med Gigante Salmon Rødøy, sier Truls Jakob Dahl, kommersiell direktør for landbasert oppdrett i Skretting.

Avtalen har en varighet på 3 år, med evaluering underveis, og begge parter framhever utviklingssamarbeidet videre som spesielt verdifullt.

– Dette er et veldig spennende og unikt prosjekt som vil gi verdifull læring for begge parter. Vi deler mange verdier og mål, som vil gi gode synergier i oppbyggingsfasen og videre inn i full drift. Vi i Skretting gleder oss til å starte dette samarbeidet, sier Dahl.

Den første laksen skal settes ut i anlegget i Rødøy høsten 2023, og da er det altså fiskefôr fra Skretting som serveres!

Ved spørsmål eller ønske om ytterligere kommentarer, ta gjerne kontakt med: Helge E. W. Albertsen, CEO, Gigante Salmon AS Tlf 480 47 613 E-post: helge@gigantesalmon.no

Eller: Truls Jakob Dahl, kommersiell direktør for landbasert oppdrett, Skretting Tlf 975 48 258 E-post: truls.dahl@skretting.com

Om Gigante Salmon: Gigante Salmon AS bygger oppdrettsanlegg for laks på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune. Anleggsarbeidet startet i september 2021, og den første fisken settes ut høsten 2023. Selskapet har tillatelse til å produsere 13.731 tonn MTB, noe som utgjør opp mot 20.000 tonn laks (rund vekt) per år ved full produksjon. Se www.gigantesalmon.no for mer informasjon om selskapet.

Om Skretting: Skretting er en verdensledende leverandør av innovative og bærekraftige ernæringsløsninger til havbruksnæringen. Skretting har produksjonsanlegg i 20 land på fem kontinent, og har tre fabrikker i Norge fordelt langs kysten. Vi leverer fôr til ulike fiskearter fra klekking fram til slakt. Hovedkontoret for den norske og globale virksomheten er i Stavanger. Fiskefôret produseres på fabrikkene på Stokmarknes, Averøy og Stavanger.

Børsmeldinger

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.