Gå til hovedinnhold

Landbasert opprett

Bedre for fisken
Bedre for verden

hei

Produksjonsstart
september 2023

Produksjonskapasitet:
16.000 tonn sløyd laks/år

Investeringskostnad/
CAPEX: 445 MNOK

Hvorfor gjør vi det?

Oversikt over Rødøya

Bedre fiskevelferd

For å unngå påslag av parasitter som lakselus er vanninntaket vårt dypere enn det vannsjiktet hvor lakslusa lever. Dette gjør at vi kan produsere laks som ikke får påslag av lakselus, og vi unngår å måtte behandle laksen og håndtere den unødig, noe som skaper stress og gir dårligere fiskevelferd.

Les mer om fiskvelferd

Det beste foret

I Gigante Salmon ønsker vi ikke å fôre laksen med mer soya enn høyst nødvendig, og vi er glade for initiativene som nå tas for å finne nye ingredienser til fiskefôr.

Les mer om fiskeforet
Anleggsarbeid på Lille Indre Rosøy

Gjennomstrømming

På Lille Indre Rosøy etablerer vi tre oppdrettsbasseng som innredes som lengdestrømskar. Ved hjelp av pumping av vann og strømsettere, som setter vannet i bevegelse, sikrer vi optimal gjennomstrømming av friskt, nytt sjøvann gjennom hele produksjonen.

Les mer om teknologien

Fremdrift og milepæler for prosjektet

80-tallet 1988

90-tallet 1994

Perioden etter 2000 2005

Etter 2010 2016

2017

2018

2019

Etter 2020 2020

2021

2022

1988
1994
2005
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022

Bedre for verden

Bilde av fem personer.

Renere hav

Utslippene fra lakseoppdrett er næringssalter i form av feces. Vi er glade for å kunne samle opp disse naturlige ressursene slik at de kan brukes videre i en sirkulær økonomi.

Les mer om utslippene
Bilde av tre personer som sitter sammen, Elnar, Helge og Kristin fra BRUS og Gigante Salmon.

Minimal påvirkning

Et oppdrettsanlegg på land kan designes helt rømningssikkert, dermed er risikoen for at laksen kan rømme helt borte.

Les mer om kontrollen

Lokalt hjerte

Hvordan det startet

Det er eventyrlig å se den betydningen havbruksnæringen har fått langs kysten bare i løpet av få tiår, det er «lys i husan» mange steder det tidligere var mørkt. Samtidig er det en vekker for meg at mange kystsamfunn er veldig avhengig av en næring som er så utsatt for risiko både politisk, biologisk, økonomisk og markedsmessig.

Les mer om hvordan det startet

Bosettning langs kysten

I samarbeid med lokale myndigheter, andre bedrifter og organisasjoner, arbeider vi med stedsutvikling i Rødøy, med mål om økt bolyst, økt attraktivitet, gode oppvekstbetingelser og trivsel for et godt lokalsamfunn.

Les mer om bosetting
Skrettings fôrfabrikk på Stokmarknes

Rødøy

I Gigante har vi vært lakseoppdrettere siden 1988. I anlegget på Lille Indre Rosøy har vi brukt vår kompetanse og erfaring til å utvikle en landbasert løsning som er arealeffektiv, miljøvennlig, og gir de beste forholdene for laksen.

Les mer om Rødøy

Aktuelt

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.