Gå til hovedinnhold

Retningslinjer for eierskap og selskapsledelse

Styret legger anbefalingen til «Norsk utvalg for eierstyring og selskapsledelse» til grunn for selskapets prinsipper for eierstyring og selskapsledelse – www.nues.no.

Styret vil påpeke følgende vurderinger i forhold til denne standarden:

(a)   Selskapets virksomhet er underlagt strenge krav til offentlig innsyn, og offentlige høringer i forbindelse med etablering. Frem mot 2023, og i forkant av produksjonsstart, vil selskapet søke Global Gap-sertifisering som også innebærer krav til kommunikasjon med interessenter.

(b)   Selskapet skal frem mot produksjonsstart i 2023 etablere beskrevet landbasert anlegg for lakseproduksjon. Når selskapet kommer i produksjon, vil styret anbefale en aktiv utbyttepolitikk.

(c)    Selskapet har per dato ingen valgkomite. Etablering av valgkomite vil bli konkludert før neste ordinære generalforsamling.

(d)   Selskapets styre har ikke underutvalg i form av revisjons- eller kompensasjonsutvalg. Ledende ansatte har ikke plass i styret og styret har en bred sammensetning, inklusive eksterne medlemmer. Ledende ansatte eier aksjer i selskapet og mottar fast lønn på konkurransedyktige vilkår. For øvrig har selskapet ikke variabel lønn som bonuser eller opsjonsprogrammer.

(e)   Selskapet følger “Oslo Børs code of practice for IR”. Vi ønsker god kommunikasjon med eiere der alle aksjonærer vil få lik informasjon til samme tid gjennom børsmeldinger og pressemeldinger, samt vår hjemmeside.

Vedtatt av styret i Gigante Salmon AS den 27. september 2021. 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.